About

    • Salsa Titanico
    • Café en zaalverhuur
    • Dansstijlen
    • Locaties
    • Salsa levels

Salsa Titanico is opgericht door de Peruaan Percy. Met het organiseren van grote live optredens (o.a. met Oscar de Leon, El Gran Combo, Victor Manuelle, …) en dansevenementen op verschillende locaties (Diamond Princess, Hof Ter Lo, Alpheusdal) heeft hij jaren geleden in België mee de basis gelegd van het salsa uitgaansleven.
“Ik ben opgegroeid in Cusco (Peru), het centrum van de Inca’s. Sinds ’88 woon ik in België. In mijn familie is muziek en dans een deel van het dagelijkse leven. Zuid-Amerikaanse dans is natuurlijk meer dan alleen maar salsa. In mijn land dansen we ook afroperuaans, marinera, wayno, waylas, …
Soms krijg ik de vraag hoe lang ik al salsa dans. Wel, ik dans sinds het moment dat ik kan lopen. Via verschillende dansstages in Amerika, Europa en Cuba heb ik me verder kunnen ontplooien als dansleraar. Mijn groot geluk is het dansen en natuurlijk ook het overbrengen van de salsacultuur op mijn leerlingen. Voor mij is salsa vooral geen competitie! Wat wel belangrijk is: het plezier van het dansen, de muziek, de creativiteit en het sociaal leven dat je kan terugvinden tijdens mijn lessen.
Ondertussen geef ik al vele jaren met succes danslessen en demonstraties. Wij hebben een gestructureerd cursusprogramma waardoor je na 10 lessen, uiteraard gecombineerd met genoeg oefenen, moet in staat zijn om vlot te dansen. Na de beginnerscursus raden we aan om semi-gevorderden 1, 2 en 3 te volgen. Een reeks waarvan je de figuren nog niet vlot danst kan je best 2x volgen. Op die manier zal je na 40 à 50 lessen klaar zijn voor de cursus gevorderden. Elke reeks omvat andere combinaties en technieken zodat je een brede waaier aan variaties aangeleerd krijgt. Het is heel boeiend om onze cursisten te zien starten bij 0 om dan binnen de kortste keren te evolueren naar vlotte dansers. Ik ben altijd fier als mijn leerlingen een figuur onder de knie hebben waarvan ze oorspronkelijk denken “dat leer ik nooit…”. Tijdens de les geven we ook voortdurend tips voor het leiden/volgen en styling. Op dat vlak worden jullie echt verwend:-)
Ik hoor vaak van onze cursisten dat hun leven écht veranderd is door de salsa en dat de salsales een ware uitlaatklep is. En dat is mijn grootste motivatie om ermee door te gaan!

Aankomende evenementen

Translate »